استادیار دانشگاه شاهد، دکترای تخصصی علوم قرآن و حدیث
چکیده
جهان با سرعت بهسوی آیندهای متفاوت از امروز پیش میرود و تمام تلاش استکبار و قدرتهای جهان در راستای ارائه الگوی تمدن برای کشورهای جهان است. از سویی برنامههای جامع، کامل و فراگیر دین مبین اسلام، بشر را بهسوی تمدنی درخشان و پویا سوق میدهد. لذا در سخنان مقام معظم رهبری(مدظله العالی) پیوسته از تمدن نوین اسلامی و ضرورت بسترسازی برای آن یاد میشود. از دگر سو پیادهروی اربعین، هرساله بخشی از جامعه آرمانی و تمدن نوین اسلامی را به تصویر کشیده و کارآمدی آموزههای دینی و وحیانی را اثبات میکند. لذا این مقاله بر آن است تا ضمن برشمردن ویژگیهای تمدن اسلامی و نحوه دستیابی به آن، با بهرهگیری از سخنان مقام معظم رهبری(مدظله العالی) این مورد را با ویژگیها و ظرفیتهای پیادهروی اربعین حسینی(ع) انطباق دهد و این پدیده را بهعنوان دروازه و مدخلی برای تمدن نوین اسلامی بررسی کند. این پژوهش با روش توصیفی-اسنادی و با بهرهگیری از منابع کتابخانهای در پی پاسخ به این سؤال است که با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) پیادهروی اربعین چگونه میتواند الگو و بستری برای تمدن نوین اسلامی باشد؟
افتخاری, لاله. (1398). نقش پیادهروی اربعین در تحقق تمدن نوین اسلامی با تأکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی). رهیافت فرهنگ دینی, 2(8), 31-58.
MLA
لاله افتخاری. "نقش پیادهروی اربعین در تحقق تمدن نوین اسلامی با تأکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی)". رهیافت فرهنگ دینی, 2, 8, 1398, 31-58.
HARVARD
افتخاری, لاله. (1398). 'نقش پیادهروی اربعین در تحقق تمدن نوین اسلامی با تأکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی)', رهیافت فرهنگ دینی, 2(8), pp. 31-58.
VANCOUVER
افتخاری, لاله. نقش پیادهروی اربعین در تحقق تمدن نوین اسلامی با تأکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی). رهیافت فرهنگ دینی, 1398; 2(8): 31-58.