استادیار (عضو هیأت علمی) دانشگاه پیام نور، گروه علوم تربیتی
چکیده
هدف این پژوهش، شناسایی آسیبها و چالشهای تربیت دینی دانشآموزان دوره متوسطه دوم از نظر دبیران معارف اسلامی و مشاوران مدارس است. در این پژوهش از روش تحقیق کیفی استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش را تمامی مشاوران و دبیران معارف اسلامی دوره متوسطه دوم شهر شیراز است و با روش نمونه گیری هدفمند، 12 نفر از دبیران معارف اسلامی و 9 نفر از مشاوران مدارس دخترانه و پسرانه (در سال 1397) به عنوان نمونه انتخاب شدهاند. برای جمع آوری اطلاعات از روش "مصاحبه نیمه ساختار یافته" استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از رویکرد توصیفی – تفسیری استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان داد که به روز نبودن دانش دبیران معارف اسلامی و مربیان پرورشی، ناآشنایی برخی از معلمان و والدین دانشآموزان با خصوصیات دوره بلوغ، ناکافی بودن برنامههای پرورشی مدارس، تأثیر مخرب بیکاری فزاینده جوانان بر روحیه دینی دانشآموزان، وجود فقر در برخی از خانوادهها، الگو برداری نامناسب برخی از دانشآموزان از چهرههای هنری و ورزشی، ناکافی بودن امکانات تفریحی ورزشی برای دانشآموزان، تأثیر منفی برنامههای ماهواره بر تربیت دینی دانشآموزان، استفاده نامناسب از فضای مجازی، پایبند نبودن برخی از خانوادهها به آداب و رسوم دینی، نامناسب بودن اخلاق و رفتار دینی برخی از معلمان، عدم توجه محتوای درسی معارف اسلامی به نیازهای رشدی دانشآموزان، وجود اعتیاد در برخی از دانشآموزان، نمره محوری و تأکید بر حفظ مفاهیم از مهمترین چالشها و موانع تربیت دینی در دوره متوسطه دوم است.
محمودی, سیروس. (1397). آسیبشناسی تربیت دینی دانشآموزان دوره متوسطه دوم از نظر دبیران معارف اسلامی و مشاوران مدارس. رهیافت فرهنگ دینی, 1(3), 90-105.
MLA
سیروس محمودی. "آسیبشناسی تربیت دینی دانشآموزان دوره متوسطه دوم از نظر دبیران معارف اسلامی و مشاوران مدارس". رهیافت فرهنگ دینی, 1, 3, 1397, 90-105.
HARVARD
محمودی, سیروس. (1397). 'آسیبشناسی تربیت دینی دانشآموزان دوره متوسطه دوم از نظر دبیران معارف اسلامی و مشاوران مدارس', رهیافت فرهنگ دینی, 1(3), pp. 90-105.
VANCOUVER
محمودی, سیروس. آسیبشناسی تربیت دینی دانشآموزان دوره متوسطه دوم از نظر دبیران معارف اسلامی و مشاوران مدارس. رهیافت فرهنگ دینی, 1397; 1(3): 90-105.